Wat zijn de voordelen van coworking?

Als ondernemer zoek je steeds de beste manier om je zaak te laten groeien. We merken dat veel starters de maandelijkse prijs van een eigen kantoor te risicovol vinden tijdens een onzekere opstartperiode. Wel wat jonge zelfstandigen kiezen er voor om thuis een bureau te installeren en van daar uit aan hun zaak te werken. Wil je het professioneler aanpakken maar met een beperkt budget dan is er een toch een betere oplossing op maat: coworking.

Bij coworking komt het er op neer dat je geen vaste bureau hebt in een ruimte die gedeeld wordt door ondernemers. Je komt als het ware terecht in een ruimte met partners die net als jij een eigen idee willen realiseren, en waar connecties makkelijk gelegd worden. Daarbuiten heeft coworking nog een hele reeks voordelen!

Vind een gezonde balans tussen werk en privé

Mensen die thuis werken zien de lijn tussen werk en privé al snel vervagen. Langs de ene kant zijn er mensen die zo opgaan in hun werk dat ze soms absurd lange dagen aan het presteren zijn. Anderzijds is aanwezig zijn in het huis waar nog zoveel huishoudelijke taken op je liggen te wachten voor sommige mensen ook een bron van afleiding. Doordat je je fysiek verplaatst naar een coworking ruimte lijn je duidelijk af waar privé stopt en werk begint. De overijverige ondernemer zal thuis zeker af en toe nog verder werken, maar het nonstop werk wat leidt tot vervaging wordt aan banden gelegd.

Ga sneller over naar een werkmodus

Een echt kantoor: geef toe, het is anders dan thuis. In een kantoor staat alles in functie van werk, productiviteit en creativiteit. Thuis staat alles in het teken van rust, ontspanning en entertainment. Ook al zit je op een aparte bureau, toch gaat het even duren eer je in een effectieve werkmodus geraakt. Onze hersenen zijn geprogrammeerd om constant te associëren, en een kamer in je huis wordt automatisch geassocieerd met rust. In een coworking ruimte zie je echter andere mensen werken, je hoort de printer werken en ruikt de verse koffie die klaar staat. Dit zijn allemaal indicatoren voor onze hersenen dat het tijd is om aan de slag te gaan.

Netwerken

We haalden al aan dat je een coworking ruimte deelt met verschillende ondernemers. Sommige mensen hebben hier in het begin wat moeite mee, maar zien naderhand in dat dit ook kansen kan scheppen. Misschien hebben andere ondernemers – of hun klanten – nood aan jouw dienst, ontwikkeling of product. Zit je vast met een te nemen beslissing dan is er vast wel een collega geschikt is om daar even over te discussiëren. Mogelijk kunnen zij je die sleutel aanbieden die jouw groei kan versnellen.

Een professioneel bedrijfsadres

Wil je pakketjes of post ontvangen voor je bedrijf? Zet dan het domicilie van je bedrijf op het adres van de coworking ruimte! Dankzij een domicilie kan je klanten ontvangen in een professionele vergaderomgeving met uitstraling en zonder gestoord te worden thuis. Dit zal je bedrijf een veel professionelere uitstraling geven.

Een plek om te groeien

Er staat geen limiet op het aantal personen van hetzelfde bedrijf dat gebruik mag maken van een coworking ruimte. Uiteraard is er een meerprijs per medewerker, wat het voor een sterk groeiend bedrijf interessanter maakt om naar een vast kantoor te gaan. Een coworking ruimte is dus een flexibele omgeving waar je kan je vertoeven en groeien zo lang je zelf wil.

Ondersteuning voor jouw administratie of marketing
Als ondernemer wordt je geacht in alles goed te zijn maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Langs de ene kant zijn er de zeer creatieve starters, die administratief wel wat hulp kunnen gebruiken. Anderzijds heb je de starters die zich zeer gericht kunnen verdiepen in hun planning en papierwerk, maar geen voeling hebben met andere belangrijke aspecten, zoals de uitbouw van een marketingplan. De medewerkers van het Duigemhof bedrijvencentrum kunnen jou hierin ondersteunen met een solide achtergrond in zowel administratie als marketing. Bekijk alle diensten die we aanbieden hier. Er zijn dus wel wat redenen om coworking te overwegen.   

Tijd om de stap te zetten?

Op het Duigemhof in Herent, naast Leuven, hebben we een coworking ruimte gelegen in een inspirerende omgeving. Zou jij het niet overwegen? Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie