Duigemhof Bedrijvencentrum schenkt fruit aan voedselbanken

De impact van de coronacrisis is bij veel mensen goed voelbaar. Buiten de rechtstreekse gevolgen van het virus zelf zijn er ook economisch zware verliezen te verwerken. Beroepen, bedrijven en hele sectoren staan onder druk. Hierdoor moeten steeds meer mensen beroep doen op de voedselbanken. We besloten om te helpen waar we konden.

Het toeval wil dat voor onze vruchtdragende bomen 2020 een fantastisch jaar is, met een gigantische opbrengst aan appels, peren en eerder dit jaar kersen. We hebben beslist om onze jaarlijkse appel- en perenpluk te wijden aan Food Act 13. Dit distributieplatform verdeelt jaarlijks 200.000 kilo voedseloverschotten onder mensen in armoede. We zijn dan ook zeer trots dat we hen hiermee kunnen ondersteunen, met zeer mooie resultaten.

Zo verzamelden we de afgelopen weken 350 kg peren, 180 kg appels en lieten we 100 liter vers gepasteuriseerd appelsap persen, die we met veel plezier doneerden aan deze fantastische organisatie.

We zijn er van overtuigd dat een sterke samenleving een sterkte is op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal vlak. We hopen dat de inzet van Food Act 13 en gelijkaardige projecten de nodige steun blijft krijgen van overheden, maar ook van particulieren en private ondernemingen.

Wist je dat?

Onze boomgaard is vrij toegankelijk op werkdagen tussen 9 en 17 uur, op voorwaarde dat de rust bewaard blijft en de omgeving, mensen en dieren gerespecteerd worden. Wil je graag zelf genieten van de natuur, tot rust komen in het gras of studeren op onze tuintafel? Kom gerust langs! Kijk hier hoe je ons kan bereiken in Herent, nabij Leuven!

Geef een reactie