“Het Duigemhof is de perfecte plek om jezelf te ontdekken”

Katja Kestens van ennu Loopbaanbegeleiding is ondertussen al meerdere jaren een gekend gezicht op het Duigemhof. Buiten een constante glimlach valt ook haar aanpak als loopbaanbegeleidster enorm in de smaak. Recent lanceerde ennu een nieuwe website en startte Katja een blog over haar ervaringen als loopbaanbegeleider. Hét moment om eens met haar samen te zitten en terug te blikken op de tijd hier in het Duigemhof.

“Moet je iets hebben om te drinken?” vraagt Katja. Ik knik. Het is een zin die je kent als je al een paar keer met Katja hebt samen gezeten, maar toch klinkt ze nooit geforceerd. “Een beetje water mag gerust, dank je”. Buiten klinken enkele vogels en in de verte meen ik het lage gebrom te horen van een vliegtuig op zijn weg naar Zaventem. Het is een mooie dag, zoveel is zeker. Ik neem een slok van het glas water en kom meteen ter zake.

Hoe komt iemand als jij terecht op het Duigemhof?

“Da’s op zich niet zo moeilijk. Als je de hoeve binnen wandelt en even rond kijkt weet je het. Voor mij is de omgeving waarin ik werk heel belangrijk en dat is zeker zo als je de keuze maakt om mensen te begeleiden.  Als mensen vastzitten in hun zoektocht  vind Ik het fijn om ze terug in beweging te brengen en dit kan het best in een rustige en mooie omgeving .

Het Duigemhof is een prachtig gerestaureerde hoeve waar met veel zorg aan gewerkt is en dat geeft een positieve energie. In feite begint de begeleiding vanaf het moment dat mensen in de René Eversstraat op de kasseistrook komen richting het Duigemhof en de rust van de omgeving ervaren.

Gebruik je de omgeving ook tijdens je sessies?

“Ja, zeker! Het zou zonde zijn moest ik dat niet doen. Als mensen langskomen voor hun eerste gratis verkennend gesprek ga ik heel graag met hen wandelen in de buurt. De buitenlucht is ideaal om elkaar te leren kennen en af te toetsen wat de vraag juist is. Als het weer het toelaat en het kan ook inhoudelijk doe ik zelfs de begeleidingsgesprekken buiten.

Kan je begeleiding gebruiken bij jouw loopbaan?

Katja staat klaar om je te helpen als je nieuwsgierig bent naar je professionele mogelijkheden. Hier kan je contact met haar opnemen.

Geef een reactie