PV-leien in de nieuwbouw van Duigemhof Bedrijvencentrum

dsc00741-cropped.jpg

Stap voor stap groeit onze nieuwbouw, en in de nabije toekomst zal de dakwerker aan de slag gaan. Het was het ideale moment om stil te staan bij hoe we onze nieuwe kantoren een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk kunnen geven. Zonnepanelen lijken, met een gigantisch dak naar het zuiden gericht, de logische oplossing. Dit bleek echter helemaal niet zo makkelijk te zijn als eerst gedacht werd, waardoor we kozen voor een nieuwe innovatieve oplossing.

Waarom klassieke zonnepanelen geen optie waren

Het Duigemhof is een beschermd monument, en hoewel we trots zijn om die titel te dragen geeft het naar de nieuwbouw toe bepaalde beperkingen. Zo zijn we verplicht om de uiterlijke kenmeren zo authentiek mogelijk te houden, met bijvoorbeeld hetzelfde type gevelstenen en een ruwbouw met klassieke afmetingen. Ook klassieke zonnepanelen waren hierdoor geen optie. We moesten dus uitkijken naar een andere oplossing.

Zonneleien

De zoektocht bracht ons uiteindelijk in het West-Vlaamse Ardooie, waar Lode Herreweghe met zijn bedrijf Smartroof Al vele jaren actief is in de productie en plaatsing van zonnepannen. Deze pannen met geïntegreerde zonnecellen slagen erin om de authenticiteit te bereiken die we zoeken met een groot rendement, al hadden we nog één laatste knelpunt. Voor de nieuwbouw zijn wij namelijk verplicht om te werken met leien, en niet met pannen. Gelukkig had Lode zin in dit project en zijn we trots om te vermelden dat er, dankzij Lode’s inspanningen, op onze site splinternieuwe PV zonneleien geintegreerd worden in het dak.

pic-ardooie-01-01
Een referentie van Smartroof.

Wij zijn enorm trots om deze innovatie te ondersteunen. De zonneleien zullen het Duigemhof voorzien van groene energie waardoor de impact van de nieuwe kantoren op het milieu zo laag mogelijk gehouden worden.

Is dit jouw volgende kantoor?

Heb je interesse om in onze nieuwbouw te huren? We verwachten dat we in de zomer van 2019 de eerste ruimtes zullen kunnen verhuren. Stuur ons een bericht via onze contactpagina en wordt als eerste op de hoogte gebracht zodra de nieuwe ruimtes te huur zijn!

Geef een reactie