Nest kerkuilen gevonden op het Duigemhof

Kerkuiltjes Duigemhof
Eén van de kerkuiltjes die vrijdag geringd werden.

Een kerkuil heeft ervoor gekozen om zijn nest te maken in het Duigemhof. Bij een eerste inspectie werden 5 kloeke uiltjes gevonden, die vrijdag allemaal geringd werden.

Het was al enkele jaren geleden dat het nest in de grote schuur van het Duigemhof nog bewoond was. Het nest werd reeds lang geleden door mensen geplaatst, toen de populatie van kerkuilen sterk aan het afnemen was. Sindsdien werd het nest de meeste jaren gebruikt als broedplaats.

De kerkuiltjes werden geïnspecteerd en geringd. Dit laatste wordt gedaan om de populatiegroei bij te houden. Bij deze actie werden de uiltjes uiteraard niet gekwetst, en hierna werden ze ook gewoon opnieuw in hun nest geplaatst. Een video van dit proces kan je hier bekijken.

 

Geef een reactie