Het Duigemhof bestrijdt de buxusmot met natuurlijke middelen

dsc00151-e1524561911571.jpg

Nu de eerste zomerdagen achter de rug zijn is het belangrijk om het Duigemhof en zijn omgeving in topvorm te houden. Een eerste uitdaging is het afweren van de buxusmot, een exotische motsoort afkomstig uit Azië. Dit kleine insect heeft de laatste jaren heel veel schade veroorzaakt in België en andere Europese Landen. Het is noodzakelijk dat wij onze buxusplanten goed beschermen tegen deze indringers, maar niet tegen elke prijs.

De meest gebruikte pesticiden zijn namelijk niet alleen schadelijk voor de buxusmot, maar voor alle insecten. Zoals eerder vermeld is het Duigemhof een oase voor bijen, en stimuleren we hun groei ook optimaal. De buxusmot uitroeien ten koste van deze bijen is dus absoluut geen optie.

Gelukkig is er nog een natuurlijke oplossing, in de vorm van de bacterie Bacillus Thuringiensis. Deze bacterie richt zich doelbewust op rupsen en tast hun darmwand aan, waardoor de insecten stoppen met eten en sterven. Opmerkelijk genoeg heeft de bacterie niet hetzelfde effect bij andere insecten en de mens, waardoor de spreekwoordelijke oase voor onze bijen ook deze lente weer een oase blijft.

Geef een reactie