Ecologische Dyson-handenwasser maakt intrede in het Duigemhof

2

Als monument proberen we in het Duigemhof te blijven kijken naar hoe we bepaalde zaken kunnen optimaliseren, met milieuvriendelijkheid in het achterhoofd. Ons laatste wapenfeit is de Dyson Airblade – AB10.

Het is een klassieker: bij het wassen van de handen na een toiletbezoek droog je de handen met oftewel een papieren doekje, of een echte handdoek. Velen onder ons staan er echter niet bij stil dat papieren doekjes voor een immense afvalberg zorgen, en dat echte handdoeken gewassen moeten worden. Hierdoor kan kostbaar drinkwater verloren gaan. Als één van de oudste gebouwen in Herent en omstreken gaan wij nu voor een absolute vernieuwing, met de Dyson Airblade.

De Airblade – AB10 vervangt het klassieke kraantje en heeft een dubbele functie: wassen en drogen. Door de positie van de handen te veranderen zal de waterstroom veranderen in een krachtige luchtstroom, die de handen op een tiental seconden nagenoeg helemaal droog blaast. Een eerste stuk werd dit weekend geïnstalleerd, en als de feedback positief is dan zullen ook de andere toiletruimtes afstappen van het klassieke kraantje. Kijk zeker even hoe het werkt, in deze video.

Nog tips?

Waar denk jij zo meteen aan? Zijn er nog zaken die we kunnen aanpakken om onze ecologische voetafdruk te verkleinen? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie